}

8 mei 2015

TIP: ZO BEREID JE GROENTEN VOOR DE MEESTE VOEDINGSSTOFFEN

voedingswaarden
We weten allemaal dat groenten goed voor je zijn: ze zitten vol met vitamines en mineralen die noodzakelijk zijn voor een gezond lichaam. Misschien heb jij de groentesmaak al helemaal te pakken en loop je iedere woensdagmiddag happy over de markt om eens flink verse groenten in te slaan. Wist jij veel dat je het dan nog steeds kan verpesten!

Niet elke groente moet je namelijk op dezelfde wijze klaarmaken, tenminste als je de meeste voedingsstoffen wil behouden. Als jij je wortels helemaal tot pap kookt en het water feloranje is geworden, dan gooi je dus de meeste vitamines en mineralen zó door de gootsteen met al het kookwater. Hartstikke zonde, want als we veel groente eten dan willen we daar wél de voordelen van plukken. Op deze manier haal je het meeste uit je groenten:

1. Tomaten
Tomaten eet je gekookt of gebakken in de oven of koekenpan, omdat dan de lycopine het best door je lichaam kan worden opgenomen. Deze stof schijnt te helpen tegen verschillende soorten kanker en hartziektes. Ook als je ingeblikte tomaten eet krijg je extra veel lycopine binnen.

2. Broccoli
Broccoli kan je het beste rauw eten, want als je broccoli verhit dan worden de goede stoffen in de groente vernietigd. Rauwe broccoli kan helpen tegen kanker en kan het maagzweren voorkomen.

Lees meer op http://www.ilovefashionnews.nl (klik)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten