Sportfanaat én foodie Jelmer de Boer (zijn eetdagboek op Culy was een grandioos succes) houdt van taart, eet graag eiwitten (het blijft een sporter, hè) en heeft een voorliefde voor ontbijten als een keizer.
Nodig:
Bereiding
Maak het roggebrood in een keukenmachine fijn;
Ingrediënten:
- 900 gram Optimel Griekse Stijl Kers (experimenteer gerust met andere soorten kwark)
- 200 gram Linessa Cream Cheese Light (5%) (bijvoorbeeld van Lidl)
- 100 gram Medjoul dadels (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
- 60 gram Whey eiwitpoeder (bijvoorbeeld van Joylent)
- 250 gram bosbessen/zomerfruit of wat je lekker vindt (uit de vriezer)
- 32 gram roomboter
- 12 plakjes gelatine (20 gram)
- 200 gram Fries roggebrood
Nodig:
- Keukenmachine/staafmixer
- Springvorm of bakblik (in dat geval ook bakpapier)
- Lepel
- Pannetje (voor de boter)
Bereiding
Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood;
Voeg ook de boter (gesmolten) toe en meng door;
Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel uit;
Doe de bodem in de koelkast;
Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water;
Meng de Optimel, Linessa en Whey met een staafmixer;
Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn;
Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt;
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel;
Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door;
Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast;
Geen opmerkingen:
Een reactie posten